Magasin 4 2023
Cremet græskarsuppe med ristede kerner
Græskar er i højsæson i efteråret, så hvad bedre end at trylle den orange grøntsag om til en nem og nærende græskarsuppe til de kølige, regnvejrsfulde og grå efterårsdage.
Ingredienser
- 1 stk hokkaidogræskar
- 3 stk pillede skalotteløg , skåret i grove ringe
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 tsk hakket rød chili (kerner kan evt. medtages)
- ½ dl Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 1 l hønsefond eller grønsagsfond
- Salt og peber
- Æblecidereddike
Sådan gør du
Step 1
Befri græskar for skal, rens for kerner og skær i både. Pil skalotteløg og skær i grove ringe og hak hvidløg og chili. Vend græskarstykkerne med olivenolie, hvidløg og chili.
Step 2
Fordel først løg i en bradepande og placér græskar ovenpå. Bag ved 160 °C i ca 45 min, til de har fået farve i kanten og er møre.
Step 4
Blend græskar og løg med fonden til suppen er glat. Varm igennem i en gryde og smag til med salt, peber og eddike.
Tip
Servér suppen med bacon, stegt chorizo i tern eller Løgismose creme fraiche 18% eller fraiche 9% og letristede græskarkerner.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...