5/7/2024
|
Magasin 4 2024
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen er sommer.
Er du ude og plukke hyldeblomster til hjemmelavet hyldeblomstsaft, så pluk gerne et par ekstra skærme med hjem og fritér dem – vi kalder dem sommerens version af churros, en lille sød og salt snack eller sommerdessert.
Ingredienser
- 4 dl smagsneutral olie
- 6 stk friskplukkede hyldeblomstskærme
- Beignetdej
- 1 vaniljestang
- 120 g hvedemel
- 14 g bagepulver
- 18 g maizena
- 1 dl gin
- 1½ dl danskvand
- 1 nip salt
- 15 g flormelis
Sådan gør du
Step 1
Bland hvedemel, bagepulver, maizena, salt og flormelis og tilsæt derefter gin og danskvand under omrøring.
Step 2
Varm olie i en gryde.
Step 3
Dyp en hyldeblomstskærm i dejen, så blomsterne dækkes og steg den gylden i olien.
Step 4
Køl de friterede hyldeblomster af på et viskestykke eller fedtsugende papir.
Step 5
Anret de friterede hyldeblomster på et fad, drys med lidt flormelis og servér sammen med en sommerdrink.
Tip
Du kan snildt lave dejen i forvejen og opbevare den på køl. Så skal du blot fritere hyldeblomsterne, når de skal serveres.
Tip
Beignetdej kan også anvendes til fisk, løgringe og andre råvarer, hvor du ønsker en sprød og luftig dej.
Tip
Når du plukker hyldeblomsterne, så vælg fra naturområder langt fra veje for at undgå forurening, og pluk ikke langt nede ved jorden, da der er risiko for hundetis.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...