31/5/2023
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også grønne sager – og majs er en evigt tilbagevendende klassiker.
I denne opskrift smøres majsen ind i en umamispækket marinade af pestoarancione, salsicciapølse og smør, pakkes ind i sine blade og bindes op. Tilberedningsmetoden er med til at holde på saftigheden, imens smagen fra marinaden beholdes i majsene.
Saml familien og servér majsene på et stort fad i selskab med andre grillretter, som spidskål, fisk og grillet ferskensalat.
Ingredienser
- 4 hele majskolber med skræl
- ½ bøtte Løgismose pesto arancione
- 75 Salsiccia
- 1 rød chili
- 5 bundt purløg
- 150 g Løgismose græsk inspireret yoghurt
- 150 g Løgismose smør tempereret
- Salt og peber
- Kødsnor
Sådan gør du
Step 1.
Læg majskolberne med skræl på i koldt vand i 10 minutter.
Step 2.
Pres forsigtigt kødet ud af tarmen på salsiccia-pølsen. Hak halvdelen af chilien fint og skær resten i tynde skiver. Rør Pesto arrancione sammen med kødet, smør, salt og chili efter behag. Blend det gerne til en homogen og smørbar marinade med en stavblender.
Step 3.
Åben forsigtigt majskolberne ved at trække skrællen tilbage, men lad den sidde på. Smør de blotlagte majskolber med marinaden. Sørg for at gnide marinaden godt ind i majsene. Træk derefter skrællen tilbage over majsen, og bind fast med kødsnor, så det holder sammen på marinaden.
Step 4.
Varm en grill godt op til middelvarme. Grill majsene i 10-14 minutter ved indirekte varme, så smørret ikke brænder af. Vend dem jævnligt undervejs. Skrællen må godt blive lidt sort, da den alligevel ikke skal spises, men det hele skal ikke brænde af. 5. Placér majskolberne på et fad og lad dem hvile i 5-10 minutter inden, de spises.
Step 5.
Hak purløg fint og rør det sammen med den græskinspirerede yoghurt, salt og peber.
Step 6.
Åbn majskolberne forsigtigt, og fjern skrællen. Drys med groft salt og skåret chili. Hæld den salte yoghurt over majsene eller nyd den som tilbehør på siden.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...