31/8/2021 | Magasin 7 2021
Grillspyd med kalvehjerte og kejserhatte
Tag på yakitori-bar i Japan: Forestil dig store kolde fadøl i tunge krus med perlende kondens, røg fra både køkken og tobak, højt humør og en kok, der står med sine bare næver og griller alt godt fra dyret og mere til. I Japan har de en flot tradition for at grille indmad. Vi gør dem kunsten efter med kalvehjerte i skiver, marineret i miso-glace. Har du en yakitori-grill, er du heldig, har du ikke, så går det også nok.
Ingredienser
- 300 g kalve- eller oksehjerte , ca. 15 g pr. spyd
- Kejserhatte eller portobellosvampe, ½ pr. spyd
- 1 bundt friske koriander
- 50 g ristede, saltede peanuts
- Miso-glace
- 3 spsk mørk miso
- 2 spsk soja
- 2 spsk østerssauce
- 2 spsk yuzu eller citronsaft
- 2 spsk sesamolie
- 1 fed hvidløg , fintrevet
- 2 tsk chiliflager
- Olivenolie
Sådan gør du
Step 1
Blend alle ingredienser til miso-glace med en stavblender. Konsistensen kan justeres med vand eller olie.
Step 2
Skær kalve- eller oksehjerte fri for sener, blodkar og fedt og skær det reelle kød ud i 1 cm tykke skiver. Du kan spørge din slagter om han vil fritage dig for rensearbejdet.
Step 3
Rens kejserhatte og skær dem ligeledes i 1 cm tykke skiver.
Step 4
Pensl kød og svampe med miso-glace.
Step 5
Hak koriander og peanuts.
Step 6
Sæt skiftevis kød og svampe på grillspyd. Grill spydene ved høj varme, ca. 3 minutter på hver side, gerne på en yakitori-grill, alternativt på en almindelig grill.
Step 7
Drys spydene med koriander og peanuts og servér straks
Tip
Servér klassisk rød Rhônevin til maden som alternativ til de store fadøl.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...