31/8/2021
|
Magasin 7 2021
Grillspyd med kalvehjerte og kejserhatte
Tag på yakitori-bar i Japan: Forestil dig store kolde fadøl i tunge krus med perlende kondens, røg fra både køkken og tobak, højt humør og en kok, der står med sine bare næver og griller alt godt fra dyret og mere til. I Japan har de en flot tradition for at grille indmad. Vi gør dem kunsten efter med kalvehjerte i skiver, marineret i miso-glace. Har du en yakitori-grill, er du heldig, har du ikke, så går det også nok.
Ingredienser
- 300 g kalve- eller oksehjerte , ca. 15 g pr. spyd
- Kejserhatte eller portobellosvampe, ½ pr. spyd
- 1 bundt friske koriander
- 50 g ristede, saltede peanuts
- Miso-glace
- 3 spsk mørk miso
- 2 spsk soja
- 2 spsk østerssauce
- 2 spsk yuzu eller citronsaft
- 2 spsk sesamolie
- 1 fed hvidløg , fintrevet
- 2 tsk chiliflager
- Olivenolie
Sådan gør du
Step 1
Blend alle ingredienser til miso-glace med en stavblender. Konsistensen kan justeres med vand eller olie.
Step 2
Skær kalve- eller oksehjerte fri for sener, blodkar og fedt og skær det reelle kød ud i 1 cm tykke skiver. Du kan spørge din slagter om han vil fritage dig for rensearbejdet.
Step 3
Rens kejserhatte og skær dem ligeledes i 1 cm tykke skiver.
Step 4
Pensl kød og svampe med miso-glace.
Step 5
Hak koriander og peanuts.
Step 6
Sæt skiftevis kød og svampe på grillspyd. Grill spydene ved høj varme, ca. 3 minutter på hver side, gerne på en yakitori-grill, alternativt på en almindelig grill.
Step 7
Drys spydene med koriander og peanuts og servér straks
Tip
Servér klassisk rød Rhônevin til maden som alternativ til de store fadøl.
Andre forslag
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...