30/6/2019 | Magasin 6 2019
Hindbærsnitter
Hindbærsnitten er en klassiker i de danske bagerier og konditorier. Med en dansk sommer sprængfyldt med søde, friske hindbær, kan du med snilde dog også bage dine egne snitter. Det er smagen af sommerens barndomsminder.
Ingredienser
- Dej
- 375 g Løgismose hvedemel
- 200 g sukker
- 60 g mandelmel
- 275 g Løgismose smør
- 1 æg
- Hindbærmarmelade
- 500 g friske hindbær
- 150 g sukker
- Saften fra ½ citron
- 7 g pektin
- Glasur
- 70 g æggehvider
- 400 g flormelis
Sådan gør du
Hindbærmarmelade
Step 1.Bland 25 g (ca. 2 spsk) sukker med pektin. Varm de øvrige ingredienser langsomt op til kogepunktet, og lad koge i 5 minutter.
Step 2. Tilsæt sukker/pektin-blandingen, rør i 2 minutter. Tag marmeladen af varmen og lad den køle af.
Dej
Step 1. Bland mel, sukker, mandelmel og smør til en ensartet masse. Tilsæt ægget, rør massen sammen og lad den herefter hvile i mindst 3 timer i køleskabet.
Step 2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til den er ca. 0,5 cm tyk og skær den over i to lige store dele.
Step 3. Prik huller med en gaffel i den ene halvdel. Smør ca. 200 g hindbærmarmelade på den anden halvdel. Læg de to halvdele sammen med hindbærmarmeladen i midten og lad dem hvile 30 minutter i køleskabet.
Step 4. Bag hele kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 10-12 minutter. Bland imens æggehvider og flormelis til glasur. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af.
Step 5. Smør glasuren ud over kagen, mens den stadig er lun. Skær kagen ud i ønskede snitte-størrelser, før den er helt kold, da glasuren ellers krakelerer.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...