30/6/2019
|
Magasin 6 2019
Hindbærsnitter
Hindbærsnitten er en klassiker i de danske bagerier og konditorier. Med en dansk sommer sprængfyldt med søde, friske hindbær, kan du med snilde dog også bage dine egne snitter. Det er smagen af sommerens barndomsminder.
Ingredienser
- Dej
- 375 g Løgismose hvedemel
- 200 g sukker
- 60 g mandelmel
- 275 g Løgismose smør
- 1 æg
- Hindbærmarmelade
- 500 g friske hindbær
- 150 g sukker
- Saften fra ½ citron
- 7 g pektin
- Glasur
- 70 g æggehvider
- 400 g flormelis
Sådan gør du
Hindbærmarmelade
Step 1.Bland 25 g (ca. 2 spsk) sukker med pektin. Varm de øvrige ingredienser langsomt op til kogepunktet, og lad koge i 5 minutter.
Step 2. Tilsæt sukker/pektin-blandingen, rør i 2 minutter. Tag marmeladen af varmen og lad den køle af.
Dej
Step 1. Bland mel, sukker, mandelmel og smør til en ensartet masse. Tilsæt ægget, rør massen sammen og lad den herefter hvile i mindst 3 timer i køleskabet.
Step 2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til den er ca. 0,5 cm tyk og skær den over i to lige store dele.
Step 3. Prik huller med en gaffel i den ene halvdel. Smør ca. 200 g hindbærmarmelade på den anden halvdel. Læg de to halvdele sammen med hindbærmarmeladen i midten og lad dem hvile 30 minutter i køleskabet.
Step 4. Bag hele kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 10-12 minutter. Bland imens æggehvider og flormelis til glasur. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af.
Step 5. Smør glasuren ud over kagen, mens den stadig er lun. Skær kagen ud i ønskede snitte-størrelser, før den er helt kold, da glasuren ellers krakelerer.
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...