30/8/2024
|
Magasin 5 2024
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokset pære? Kvæden er en ældgammel frugt, der på vores breddegrader er gået lidt i glemmebogen. Dens skal er hård, men gemmer på en frisk, let sød og syrlig smag, der åbner sig op, når kvæden tilberedes. Særligt er kvæder velegnede til marmelader og kompotter, da frugten har et naturligt højt indhold af stivelsen pektin.
Kvæderne er modne i september og oktober – så det er nu, du skal finde et kvædetræ, plukke dets frugter og tilberede kvædekompot til efterårets retter.
Ingredienser
- 500 g kvæder
- 1 dl vand
- 2½ dl sukker
- ½ dl hvidvinseddike
Sådan gør du
Step 1.
Halvér, skær stenene ud af kvæderne og skær i små tern. Hæld i en gryde sammen med vand, sukker og hvidvinseddike.
Step 2.
Kog kvæderne i 15-20 min., til kvæderne bliver bløde. Blend til din foretrukne konsistens med en stavblender og kog kompotten yderligere 2-3 min.
Step 3.
Hæld den varme kvædekompot i et skoldet sylteglas og sæt til side.
Andre forslag
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. U...
Pizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld sommeren med fynsk ostehåndværk