30/9/2020 | Magasin 6 2020
Hjortevildt med græskar
Jagtsæsonen er i gang! Det betyder, at vi atter skal nyde då-, rå-, sika- og kronvildt. Det mørke, delikate kød med den fine vildtsmag passer rigtig godt til sæsonens mange former for græskar. I denne opskrift tilberedes græskaret både i ovnen og som puré og substituerer på fineste vis den traditionelle kartoffel. Med de letløbende Bolgheri-vine i glasset er du sikret en fortræffelig efterårsmiddag.
Ingredienser
- 500 g afpudset hjortefilet
- 1 hokkaido-græskar , skrællet
- 3 cm rød chili , skåret i skiver
- 2 kviste salvie
- 2 fed hvidløg , skåret i skiver
- ½ citron , skal og saft herfra
- Olivenolie
- Smør
Sådan gør du
Step 1.
Skær græskarret midt over. Skær den ene halvdel i både og vend dem med olivenolie, salt, peber og chili og rosmarin- og salviekviste, hvidløg og citronskal og bag dem møre i ovnen ved 175 °C i ca. 30-35 minutter.
Step 2.
Skær den anden halvdel af græskarret i tern og kog ternene møre i vand.
Step 3.
Steg dyrefileten i en klat smør 2-3 minutter på hver side og lad den hvile.
Step 4.
Brun en god klat smør af i den stadig varme pande, sørg for at smørret ikke brankes.
Step 5.
Hæld det brunede smør i en blender med de kogte græskartern. Blend til en glat puré. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
Step 6.
Brus en klat smør op på en pande og vend hjorte- fileten hurtigt heri.
Step 7.
Tag den af og skær den i skiver.
Step 8.
Anret græskarbåde og puré (evt. formet til quenelles med en ske) samt skiver af hjortefileten og drys med saltflager og friskkværnet peber; servér straks!
Andre forslag
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?