Hønsesalat
Ingredienser
- 2 stk hele Løgismose håndskårne kyllingelår
- 1 stk bouquet garni timian , rosmarin og laurbærblade bundet sammen
- 8 skiver tørsaltet bacon samt et par skiver til pynt
- 1 tsk vindruekerneolie
- 1 dl creme fraiche 18% eller 38%
- 150 g hvide asparges , dem fra dåse
- Salt og friskkværnet peber
- Mayonnaise
- 2 stk pasteuriseret æggeblomme
- ½ tsk salt
- ½ tsk dijonsennep
- ½ tsk citronsaft
- ½ tsk hvidvinseddike
- 2½ dl vindruekerneolie
- Friskkværnet peber
- Tilbehør
- 4 skiver ristet brød
- Evt. salat eller karse
Sådan gør du
Step 1.
Kog kyllingelårene i saltet vand sammen med bouquet garni, til de er møre. Fjern skindet fra lårene og pluk kødet af benene.
Step 2.
Skær bacon i grove tern og steg dem sprøde på panden i et par dråber vindruekerneolie. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle, til den er helt afkølet.
Mayonnaise
Step 1. Pisk æggeblommerne seje med salt. Tilsæt sennep, citronsaft og eddike. Pisk nu olien i lidt ad gangen i en tynd stråle, til konsistensen bliver cremet som mayonnaise.
Step 2. Olien kan med fordel have køleskabstemperatur, da dette modvirker, at mayonnaisen skiller. Smag til med peber og måske lidt mere salt.
Step 3. Rør mayonnaisen sammen med cremefraiche og smag til med lidt af lagen fra aspargesene, salt og peber. Vend aspargesene sammen med kylling og bacon. Tilsæt cremen, til den binder fyldet sammen. Smag til med salt og peber.
Tip
Server med et stykke ristet brød og evt. en lille salat.
Andre forslag
Hønsesalat i forklædning
Hønsesalat i forklædning – her i en lun og friskere udgave med rygeost.