Paté de campagne
Ingredienser
- 250 g lardo eller saltet spæk, skåret i skiver
- 2 skiver daggammelt brød , skåret i tern
- 1½ dl Løgismose piskefløde
- 1 stk stort hakket løg
- 4 fed hakket hvidløg
- 1 spsk Løgismose smør
- 375 g grofthakket svinekød
- 375 g grofthakket kalvekød
- 250 g hakket kyllingelever
- 1 spsk salt
- 1 tsk allehånde
- 1 tsk hakket timian
- 1 tsk hakket rosmarin
- 2 tsk groftmalet sort peber
- ½ tsk stødt nellike
- 2 stk store sammenpiskede æg
- 1 dl cognac eller calvados
- 250 g kogt skinke , skåret i grove tern
- 4 stk laurbærblade
- Tilbehør
- cornichoner
- stærk sennep
- ristet brød
Sådan gør du
Step 1.
Beklæd terrineformen med lardo, gem lidt til toppen. Udblød brødet i fløden. Sauter løg og hvidløg i smør på en pande ved middel varme, til de bliver klare, pas på, at de ikke begynder at stege. Lad dem afkøle.
Step 2.
Bland derefter alle ingredienser, med undtagelse af laurbær og skinketern, godt sammen til en fars. Fordel så farsen og skinketern lagvis i formen og pres godt sammen, slut af med et lag lardo og pynt med laurbærbladene på toppen.
Step 3.
Dæk formen, først med et lag bagepapir og derefter et lag folie, og bag den i vandbad i en 175 grader varm ovn i ca. 11⁄2-2 timer. Lad patéen afkøle let og sæt den derefter på køl under let pres til dagen efter.
Tip
Skær patéen i skiver og server den gerne med cornichoner og en stærk sennep sammen med stykker af ristet brød.