Krydderfedt (schmaltz)
Ingredienser
- 400 g Krydderfedt , med grever
- 1 stk løg
- 1 stk æble
- 2 dl andefedt
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk knust enebær
- ½ tsk knust kommen
- ½ tsk knust koriander
- 2 spsk finthakket persille
- 2 spsk finthakket merian
- ½ dl græskarkerneolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Læg krydderfedtet i en gryde og smelt det ved lav varme. Riv løg og æble på det grove rivejern. Steg de revne æbler og løg sprøde i andefedtet i en kasserolle og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Step 2.
Hæld andefedtet igennem en finmasket sigte ned i gryden til krydderfedtet og tilsæt æbler og løg. Riv hvidløg på det fine rivejern og vend det i sammen med krydderierne og de hakkede krydderurter. Tag gryden af blusset og tilsæt græskarkerneolien.
Step 3.
Afkøl fedtet under jævnlig omrøring, så fyldet ikke bundfælder.
Tip
Opbevar krydderfedtet på køl på skoldede sylteglas. Holder sig fint i 14 dage.
Andre forslag
Hønsesalat i forklædning
Hønsesalat i forklædning – her i en lun og friskere udgave med rygeost.
Fynsk rygeostsalat
Rygeost er for nogle, især mange yngre, en glemt råvare – desværre, for dens syrlige, milde og røged...
Karrysild
Klassikeren på det veldækkede frokostbord.
Stegte kryddersild med æble og tomat
Sild til julefrokosten.