Klassisk sommersalat med radiser og fynsk rygeost
Ingredienser
- 1 bundt radiser
- 500 g ærter med bælg
- 1 stk agurk
- 200 g nye kartofler
- 100 g rygeost
- 100 g creme fraiche
- 100 g mayonnaise
- Salt
- Citronsaft
- Dild , purløg og kørvel efter behag
Sådan gør du
Step 1.
Bælg ærterne og kom dem i en skål.
Step 2.
Vask radiserne og skær dem i tynde skriver, evt. på et mandolinjern. Skær agurk i tynde skriver, evt. på et mandolinjern.
Step 3.
Skrub de nye kartofler, men behold gerne skrællen på. Kog dem i rigeligt saltet vand (65g til 1 liter) i ca. 10 minutter. Tag dem af varmen og lad dem trække i vandet 10 minutter.
Step 4.
Rør forsigtigt rygeosten sammen med creme fraiche og mayonnaise, og smag til med friskpresset citronsaft og salt.
Step 5.
Snit purløg, dild og kørvel fint og vend i rygeost-cremen.
Step 6.
Afkøl kartoflerne og skær dem i kvarte. Bland dem med ærter og skiverne af agurk og radiser, og vend til sidst forsigtigt det hele sammen med cremen.
Step 7.
Nyd sommersalaten på friskbagt rugbrød med et køligt glas hvidvin til. Velbekomme!
Andre forslag
Hønsesalat i forklædning
Hønsesalat i forklædning – her i en lun og friskere udgave med rygeost.