31/3/2018
|
Magasin 3 2018
Fynsk rygeostsalat
Rygeost er for nogle, især mange yngre, en glemt råvare – desværre, for dens syrlige, milde og røgede smag kan faktisk med fordel bruges i både det salte og det søde køkken som et frisk indslag og en mere nuanceret erstatning for creme fraiche. Dette er en alletiders let frokostservering, det smager let af dansk sommer.
Ingredienser
- 2 dl Løgismose rygeost
- 2 dl Løgismose piskefløde
- 1 bakke karse
- 4 stk radiser
- ¼ stk agurk
Sådan gør du
Step 1.
Del agurken, skrab hjertet ud og skær den i tern. Drys lidt salt på agurk stykkerne og lad dem lægge i en sigte i 1 time.
Step 2.
Rør rygeost og fløde sammen og smag til med salt og peber. Rør agurk stykkerne ned i og anret med skiver af radisser og klippet karse.
Step 3.
Servér med groft rugbrød.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...