31/5/2021
|
Magasin 5 2021
Jordbær Romanof
Sødmefyldt, sommerspækket sommerdessert, hvor jordbær marineres i Cointreau og appelsinsaft og serveres med vaniljeprikket flødeskum. Det er sommerlykke.
Ingredienser
- 500 g jordbær
- 1 appelsin
- 5 spsk Cointreau
- rørsukker
- 2½ dl piskefløde
- 1 stang vanilje
- flormelis
Sådan gør du
Step 1.
Skær jordbærrene i kvarte og marinér dem med saft og skal fra appelsinen samt Cointreau og sukker efter behov. Lad dem trække i et par timer inden servering.
Step 2.
Pisk fløde med vaniljekorn og flormelis til det er letpisket.
Step 3.
Servér i coupe-glas eller lign. evt. med en lun Madeleinekage på siden.
Tip
I butikken på Nordre Toldbod kan vi gennem vores samarbejde med Esromgaard i Nordsjælland, tilbyde friske danske jordbær til dagpris når sæson og udbytte tillader det.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...