31/5/2021 | Magasin 5 2021
Jordbær Romanof
Sødmefyldt, sommerspækket sommerdessert, hvor jordbær marineres i Cointreau og appelsinsaft og serveres med vaniljeprikket flødeskum. Det er sommerlykke.
Ingredienser
- 500 g jordbær
- 1 appelsin
- 5 spsk Cointreau
- rørsukker
- 2½ dl piskefløde
- 1 stang vanilje
- flormelis
Sådan gør du
Step 1.
Skær jordbærrene i kvarte og marinér dem med saft og skal fra appelsinen samt Cointreau og sukker efter behov. Lad dem trække i et par timer inden servering.
Step 2.
Pisk fløde med vaniljekorn og flormelis til det er letpisket.
Step 3.
Servér i coupe-glas eller lign. evt. med en lun Madeleinekage på siden.
Tip
I butikken på Nordre Toldbod kan vi gennem vores samarbejde med Esromgaard i Nordsjælland, tilbyde friske danske jordbær til dagpris når sæson og udbytte tillader det.
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...