31/5/2021 | Magasin 5 2021
Jordbær Romanof
Sødmefyldt, sommerspækket sommerdessert, hvor jordbær marineres i Cointreau og appelsinsaft og serveres med vaniljeprikket flødeskum. Det er sommerlykke.
Ingredienser
- 500 g jordbær
- 1 appelsin
- 5 spsk Cointreau
- rørsukker
- 2½ dl piskefløde
- 1 stang vanilje
- flormelis
Sådan gør du
Step 1.
Skær jordbærrene i kvarte og marinér dem med saft og skal fra appelsinen samt Cointreau og sukker efter behov. Lad dem trække i et par timer inden servering.
Step 2.
Pisk fløde med vaniljekorn og flormelis til det er letpisket.
Step 3.
Servér i coupe-glas eller lign. evt. med en lun Madeleinekage på siden.
Tip
I butikken på Nordre Toldbod kan vi gennem vores samarbejde med Esromgaard i Nordsjælland, tilbyde friske danske jordbær til dagpris når sæson og udbytte tillader det.
Andre forslag
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...
Svampet chokolade-kastanjekage
Pære i portvin med Creme Sabayonne og kattetunger
Gâteau au fromage blanc
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...