Jordskokkesuppe
Med æble og sprøde flæskesvær. Suppens balance mellem de søde og nøddeagtige jordskokker kombineret med æblernes syre gør den særdeles velegnet i kombination med en lang række råvarer: Prøv for eksempel med kammuslinger eller hummer. Men det behøver jo ikke altid at være så ekstravagant, og derfor serveres den her med lidt sprøde flæskesvær.
Ingredienser
- Suppe
- 200 g skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 4 stilke estragon
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk olie
- 300 g jordskokker
- 200 g æbler
- ½ dl hvidvin
- 1 l hønsefond
- 5 dl Løgismose piskefløde
- 2 dl æblemost
- ½ stk citron saft herfra
- 1 spsk æbleeddike
- Salt og friskkværnet peber
- Flæskesvær
- 200 g ferske flæskesvær , skåret i strimler
- 2 stk laurbærblade
- 5 stk enebær
- 10 stk hele sorte peberkorn
- 1 kvist timian
- 1 spsk vand
- Groft salt
Sådan gør du
Suppe
Step 1. Pil og skær skalotteløg og hvidløg i grove stykker. Sauter skalotteløg, hvidløg og estragon i smør og olie på en pande.
Step 2. Vask æblerne, befri dem for kernehusene og skær dem i grove tern.
Step 3. Vask jordskokkerne grundigt med en stiv børste eller grov svamp, skær dem i grove tern og vend dem og æbleternene sammen med løgene på panden.
Step 4. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til det halve. Tilsæt derefter hønsefond, fløde, æblemost og citronsaft og lad grøntsagerne simre stille og roligt, til de er møre.
Step 5. Tag estragonstilkene op og blend og si suppen. Smag suppen til med æbleeddike, salt og peber.
Flæskesvær
Step 1. Læg alle ingredienserne, dog ikke olie og groft salt, i en gryde og kog sværene, til de er møre. Det er meget vigtigt, at sværene ikke bulderkoger, men bare lige simrer. Beregn ca. 45 minutter. Sigt vandet fra og fordel sværene på en bageplade med bagepapir. Stil dem i ovnen ved varmluft på 100 grader i ca. 1 time.
Step 2. Varm olien i en gryde, til den syder omkring en tændstik. Friter sværene lidt ad gangen og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys dem med groft salt.
Step 3. Anret suppen i skåle eller dybe tallerkner. Læg et par flæskesvær på toppen og server resten som tilbehør.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...