1/2/2021
|
Magasin 1 2021
Kanin rullet med tørsaltet bacon, salvie og citron
Kanin er ikke altid førstevalget herhjemme, når det kommer til valg af kød, men det er faktisk en skam. Kanin er nemlig et smagfuldt dyr – se bare i Frankrig, Italien og Tyskland, hvor kanin er en yndet og populær spise. Udover at smage enormt dejligt er kanin et klimabevidst valg, såfremt der skal animalsk protein på tallerkenen. I denne opskrift ruller vi kaninen ind i bacon, og serverer den med sauteret hvidkål. Køb kanin i vores butik på Nordre Toldbod – forudbestil gerne hvis du i forvejen ved, hvornår du skal bruge kødet.
Ingredienser
- 4 stk kaninrygge (kan købes i butikken på Nordre Toldbod)
- 12 skiver tynd, god tørsaltet bacon
- 1 bundt frisk salvie
- 1 stk økologisk citron
- 1 stk økologisk lime
- 1 lille hvidkål
- 3 stk friske jalapenos eller grønne milde chilier
- 50 g smør
- ½ dl olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Fjern nyre fra kaninen og skær mørbraden af. Skær ryg fileten af benet af kaninryggen, men lad buglappen sidde på. Hak mørbrad og nyre fint og krydr herefter med salt og peber.
Step 2.
Læg kaninfileterne med kødsiden opad. Rids buglapperne med en kniv på begge sider, på denne måde undgår du at kødet trækker sig sammen under stegning. Krydr buglapperne med salt og peber, og riv lidt frisk citronskal henover.
Step 3.
Læg blandingen af nyre/mørbrad sammen med et par salvieblade, langs kaninfileten.
Step 4.
Rul fileten stramt ind i buglappen. Hver kaninrulle rulles stramt ind i bacon og steges 2-3 minutter på hver af de fire sider. Lad kødet hvile 5-7 minutter efter stegningen.
Step 5.
Del imens hvidkålen i 6 både og fjern hvidkåls-stokken samt den faste inderste del, som kan gemmes til anden brug. Skær hvidkålsbladene i trekanter. Fjern kernerne, top og spids af jalapenos, og skær dem i tynde ringe.
Step 6.
Sautér hvidkålstrekanterne i smør og olivenolie i 2-3 minutter, tilsæt hertil den revne grønne limeskal, saften af ½ lime, salt og peber, og sautér yderligere 2-3 minutter. Hvidkålen må ikke få farve.
Step 7.
Anret kålen på et varmt fad, skær hver kaninrulle i tre, og anret oven på kålen. Drys med saltflager og servér.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.