31/1/2021 | Magasin 1 2021
Kanin rullet med tørsaltet bacon, salvie og citron
Kanin er ikke altid førstevalget herhjemme, når det kommer til valg af kød, men det er faktisk en skam. Kanin er nemlig et smagfuldt dyr – se bare i Frankrig, Italien og Tyskland, hvor kanin er en yndet og populær spise. Udover at smage enormt dejligt er kanin et klimabevidst valg, såfremt der skal animalsk protein på tallerkenen. I denne opskrift ruller vi kaninen ind i bacon, og serverer den med sauteret hvidkål. Køb kanin i vores butik på Nordre Toldbod – forudbestil gerne hvis du i forvejen ved, hvornår du skal bruge kødet.
Ingredienser
- 4 stk kaninrygge (kan købes i butikken på Nordre Toldbod)
- 12 skiver tynd, god tørsaltet bacon
- 1 bundt frisk salvie
- 1 stk økologisk citron
- 1 stk økologisk lime
- 1 lille hvidkål
- 3 stk friske jalapenos eller grønne milde chilier
- 50 g smør
- ½ dl olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Fjern nyre fra kaninen og skær mørbraden af. Skær ryg fileten af benet af kaninryggen, men lad buglappen sidde på. Hak mørbrad og nyre fint og krydr herefter med salt og peber.
Step 2.
Læg kaninfileterne med kødsiden opad. Rids buglapperne med en kniv på begge sider, på denne måde undgår du at kødet trækker sig sammen under stegning. Krydr buglapperne med salt og peber, og riv lidt frisk citronskal henover.
Step 3.
Læg blandingen af nyre/mørbrad sammen med et par salvieblade, langs kaninfileten.
Step 4.
Rul fileten stramt ind i buglappen. Hver kaninrulle rulles stramt ind i bacon og steges 2-3 minutter på hver af de fire sider. Lad kødet hvile 5-7 minutter efter stegningen.
Step 5.
Del imens hvidkålen i 6 både og fjern hvidkåls-stokken samt den faste inderste del, som kan gemmes til anden brug. Skær hvidkålsbladene i trekanter. Fjern kernerne, top og spids af jalapenos, og skær dem i tynde ringe.
Step 6.
Sautér hvidkålstrekanterne i smør og olivenolie i 2-3 minutter, tilsæt hertil den revne grønne limeskal, saften af ½ lime, salt og peber, og sautér yderligere 2-3 minutter. Hvidkålen må ikke få farve.
Step 7.
Anret kålen på et varmt fad, skær hver kaninrulle i tre, og anret oven på kålen. Drys med saltflager og servér.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...