30/9/2021
|
Magasin 8 2021
Klassisk fransk æbletærte
Vi har i Danmark muligvis verdens bedste æbler, og hvad er meget herligere end at nyde dem i en klassisk fransk æbletærte lavet med remonce på økologisk marcipan fra Summerbird og toppet med creme fraiche fra Bordier.
Ingredienser
- 4 stk faste efterårsæbler f.eks. Elstar, Ingrid Marie eller Cox Orange
- 500 g butterdej af god kvalitet og naturligvis med ægte smør
- 50 g blødt smør
- 50 g rørsukker
- 50 g økologisk marcipan fra Summerbird
- 100 g flormelis
- Tilbehør
- 1 creme fraiche fra Bordier , (køb på Føtex.dk eller i butikken på Nordre Toldbod)
- Eller Løgismose skyr med citron eller vanilje , for en syrlig, frisk og cremet smag.
Sådan gør du
Step 1
Udstik 4 stykker butterdej med en rund udstikker med en diameter på ca. 12 cm.
Step 2
Del æblerne i 2 og fjern kernehuset og stilken. Skær æblerne i tynde skiver.
Step 3
Rør en remonce sammen af smør, rørsukker og marcipan og læg en pæn klat i midten af hvert butterdejsstykke.
Step 4
Fordel æbleskiverne på butterdejen. Brug 1 æble pr. tærte. Hold kanterne frie, så de kan hæve op, når tærten bages. Drys herefter gennem en sigte et let lag flormelis over hver tærte.
Step 5
Bag tærterne i varmluftsovn på bagepapir ved 200 °C i ca. 30 minutter til æbler og kant er gyldne og karamelliserede.
Step 6
Top de lune æbletærter med en quenelle-formet skefuld af den faste og fuldfede creme fraiche.
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...