1/1/1970 | Løgismose i Netto
Klassisk lasagne
Ingredienser
- Kødsauce
- 25 g Løgismose smør
- 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
- 1 stk zittauerløg hakket
- 3 fed finthakket hvidløg
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 1 tsk tørret timian eller basilikum
- ½ tsk tørret oregano
- 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
- 1 dåse flåede tomat
- 3½ dl oksebouillon
- Mornaysauce
- 25 g Løgismose smør
- 3½ spsk Løgismose hvedemel
- 6 dl kogende Løgismose sødmælk
- ½ tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- ½ tsk revet muskatnød
- 175 g revet ost (mozzarella)
- 15 stk lasagneplader
- 2 spsk rasp
- 25 g Løgismose smør
- 50 g revet parmesan
Sådan gør du
Kødsauce
Step 1. Lad smørret blive gyldent i en gryde og brun kød, løg og hvidløg af i den. Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time.
Mornaysauce
Step 1. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i under omrøring.
Step 2. Bring saucen i kog og tilsæt resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier og ost i. Lad saucen koge godt igennem til osten er smeltet. Smag til med salt og peber.
Step 3. Læg lagvis, i et smurt ovnfast fad: kødsauce, lasagneplader og mornaysauce – det øverste lag skal være mornaysauce.
Step 4. Drys med rasp og parmesan og fordel smørklatter på toppen. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden og lasagnepladerne gennembagte og møre. Det tager ca. 35 minutter ved 200 °C grader. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 minutter.
Servering
Step 1. Servér med brød og en god salat
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...