31/10/2021 | Magasin 9 2021
Kogte kålpølser med grønlangkål
Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- Kogte kålpølser med grønlangkål
- 8 stk kålpølser
- 2 stk laurbærblade
- 6 stk hele sorte peberkorn
- 500 g kogt og frosset grønkål
- 40 g brun farin
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 100 g Løgismose smør
- Sherry-eddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Sådan gør du
Kom grønkål, fløde og smør i en gryde og varm godt igennem. Kom et låg på gryden, skru ned på laveste blus og lad kålen simre i 1-2 timer. Smag herefter til med brun farin, Sherry-eddike, salt og peber. Bliver kålen for tør undervejs, tilsæt da blot mere piskefløde og smør!
Pochér kålpølserne i saltet vand med laurbærblade og sorte peberkorn i ca. 20 min.
Servér evt. med brunede kartofler.
Andre forslag
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Hjemmelavet falafel
Med grillet agurk og avocado i fladbrød.