31/10/2021 | Magasin 9 2021
Kogte kålpølser med grønlangkål
Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- Kogte kålpølser med grønlangkål
- 8 stk kålpølser
- 2 stk laurbærblade
- 6 stk hele sorte peberkorn
- 500 g kogt og frosset grønkål
- 40 g brun farin
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 100 g Løgismose smør
- Sherry-eddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Sådan gør du
Kom grønkål, fløde og smør i en gryde og varm godt igennem. Kom et låg på gryden, skru ned på laveste blus og lad kålen simre i 1-2 timer. Smag herefter til med brun farin, Sherry-eddike, salt og peber. Bliver kålen for tør undervejs, tilsæt da blot mere piskefløde og smør!
Pochér kålpølserne i saltet vand med laurbærblade og sorte peberkorn i ca. 20 min.
Servér evt. med brunede kartofler.
Andre forslag
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Sommerlig tatar med trompetsvampe, kirsebær og hasselnødder
Klassisk og så alligevel ikke. I stedet for at rør...