15/5/2022
|
Magasin 3 2022
Koldskålsmousse
Vores mormorkoldskål kan meget mere end at blive serveret i en dyb skål. Lad koldskålen give smag og substans til denne vaniljeprikkede koldskålsmousse, som utvivlsomt vil skabe sommersmil.
Ingredienser
- 2½ dl Løgismose mormorkoldskål
- 80 g flormelis
- 3 blade husblas
- 2 dl Løgismose piskefløde 38%
- 100 g makroner og/eller kammerjunker
- Lidt portvin
Sådan gør du
Step 1.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Step 2.
Varm koldskålen op til ca. 30-35 °C, og bland bløde husblas i indtil den er opløst. Køl koldskålsblandingen af.
Step 3.
Pisk fløden til flødeskum, når koldskåls - blandingen så småt begynder at sætte sig. Tilsæt lidt flormelis i flødeskummen. Vend flødeskummen i koldskålsblandingen, og smag til med yderligere flormelis, hvis du ønsker, moussen skal være sødere.
Step 4.
Knus makroner eller kammerjunkere til små stykker.
Step 5.
Læg de knuste kager i bunden af et lille glas sammen med lidt portvin og fyld dernæst glasset op med koldskålsmoussen. Brug gerne en sprøjtepose.
Step 6.
Stil mousserne i køleskabet i min. 3 timer, til de har sat sig. Pynt f.eks. med resten af makronerne eller kammerjunkere, chokoladestykker, friske bær eller lignende.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...