15/5/2022 | Magasin 3 2022
Koldskålsmousse
Vores mormorkoldskål kan meget mere end at blive serveret i en dyb skål. Lad koldskålen give smag og substans til denne vaniljeprikkede koldskålsmousse, som utvivlsomt vil skabe sommersmil.
Ingredienser
- 2½ dl Løgismose mormorkoldskål
- 80 g flormelis
- 3 blade husblas
- 2 dl Løgismose piskefløde 38%
- 100 g makroner og/eller kammerjunker
- Lidt portvin
Sådan gør du
Step 1.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Step 2.
Varm koldskålen op til ca. 30-35 °C, og bland bløde husblas i indtil den er opløst. Køl koldskålsblandingen af.
Step 3.
Pisk fløden til flødeskum, når koldskåls - blandingen så småt begynder at sætte sig. Tilsæt lidt flormelis i flødeskummen. Vend flødeskummen i koldskålsblandingen, og smag til med yderligere flormelis, hvis du ønsker, moussen skal være sødere.
Step 4.
Knus makroner eller kammerjunkere til små stykker.
Step 5.
Læg de knuste kager i bunden af et lille glas sammen med lidt portvin og fyld dernæst glasset op med koldskålsmoussen. Brug gerne en sprøjtepose.
Step 6.
Stil mousserne i køleskabet i min. 3 timer, til de har sat sig. Pynt f.eks. med resten af makronerne eller kammerjunkere, chokoladestykker, friske bær eller lignende.
Andre forslag
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...
Svampet chokolade-kastanjekage
Pære i portvin med Creme Sabayonne og kattetunger
Gâteau au fromage blanc
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...