15/5/2022 | Magasin 3 2022
Koldskålsmousse
Vores mormorkoldskål kan meget mere end at blive serveret i en dyb skål. Lad koldskålen give smag og substans til denne vaniljeprikkede koldskålsmousse, som utvivlsomt vil skabe sommersmil.
Ingredienser
- 2½ dl Løgismose mormorkoldskål
- 80 g flormelis
- 3 blade husblas
- 2 dl Løgismose piskefløde 38%
- 100 g makroner og/eller kammerjunker
- Lidt portvin
Sådan gør du
Step 1.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Step 2.
Varm koldskålen op til ca. 30-35 °C, og bland bløde husblas i indtil den er opløst. Køl koldskålsblandingen af.
Step 3.
Pisk fløden til flødeskum, når koldskåls - blandingen så småt begynder at sætte sig. Tilsæt lidt flormelis i flødeskummen. Vend flødeskummen i koldskålsblandingen, og smag til med yderligere flormelis, hvis du ønsker, moussen skal være sødere.
Step 4.
Knus makroner eller kammerjunkere til små stykker.
Step 5.
Læg de knuste kager i bunden af et lille glas sammen med lidt portvin og fyld dernæst glasset op med koldskålsmoussen. Brug gerne en sprøjtepose.
Step 6.
Stil mousserne i køleskabet i min. 3 timer, til de har sat sig. Pynt f.eks. med resten af makronerne eller kammerjunkere, chokoladestykker, friske bær eller lignende.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...