31/3/2020
|
Magasin 2 2020
Kylling danoise
Fransk, fritgående kylling med noget så dansk som rabarber og agurkesalat. Det er ægte mormormad og farver, der på tallerkenen emmer af forår. Servér med et veltempereret glas Pinot Noir eller Riesling.
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling
- 800 g kartofler
- Agurkesalat
- 1½ stk agurker
- 2½ dl lagereddike
- 1 dl vand
- 4 spsk sukker
- Salt og peber
- Rabarberkompot
- 1 bundt rabarber
- 175 g sukker
Sådan gør du
Agurkesalat
Step 1. Snit agurk i din ønskede form og læg i et dørslag og drys med salt. Lad dem trække i 20 minutter. På den måde trækkes væden ud og de saltes let.
Step 2. Opløs sukkeret i eddike og vand og drys med peber og evt. nelliker, laurbærblade eller korianderfrø.
Step 3. Kog lagen op. Knug væden ud af agurkerne i dørslaget og skyl dem godt. Hæld den let afkølede lage på agurkerne. Lad dem trække min. 30 minutter.
Rabarberkompot
Step 1. Skær rabarberne i stykker på 1-2 cm og kom dem i en gryde med en smule vand i bunden.
Step 2. Fyld sukkeret på. Lad det småsimre til rabarberne er tilpas udkogte, men stadig har struktur.
Kylling
Step 1. Tænd ovnen på 230 °C varmluft. Krydr kyllingen med rigeligt salt og peber. Når ovnen er varm, sættes kyllingen ind i ovnen. Skru ned til 190 °C efter 15 minutter og giv kyllingen yderligere 20 minutter.
Step 2. Tag nu kyllingen ud og lad den hvile mindst 25 minutter. Før servering sættes kyllingen igen ind i ovnen ved 230 °C i 5-7 minutter.
Step 3. Husk at koge kartofler: Kog dem i 5-10 minutter i saltet vand, skru ned og lad dem hvile i det varme vand i yderligere 10 minutter eller til de har den ønskede fasthed.
Step 4. Servér nu kyllingen med agurkesalat, rabarberkompot og små kartofler.
Tip
Du kan lave både agurkesalat samt rabarberkompot flere dage i forvejen. Fordobler du ingredienslisten, kan du bruge agurkesalaten til dine frikadeller eller leverpostej og rabarberkompotten på din yoghurt.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...