29/3/2021
|
Løgismose i Netto
Løgismose kylling i asparges
Få Christians opskrift på kylling i asparges – eller kyllingefrikassé, som det også kaldes. Det klassiske fyld til tarteletter, perfekt til påskefrokosten. Er det ikke til at få fat i morkler eller andre gode svampe kan du også bruge nye, grønne ærter i retten.
Ingredienser
- Kylling
- 2 stk Løgismose håndskårne kyllingelår
- 1 stk løg
- 1 stk gulerod
- ¼ stk knoldselleri
- 1 fed hvidløg
- Urter til kogning fx. laurbærblade, persille, estragon og timian
- Sauce
- 6 stk friske grønne asparges
- 100 g friske morkler eller andre svampe
- 1½ dl Løgismose piskefløde
- 5 dl kyllingefond fra kogning af kyllingelår
- 50 g Løgismose smør
- 50 g hvedemel
- Salt og peber
- Tilbehør
- Tarteletter eller nye kartofler
- Friskhakkede urter
Sådan gør du
Kylling
Step 1. Skær gulerødder og selleri i grove tern og del hvidløget i to.
Step 2. Læg i kyllingelårene i en gryde med ca. 1,5 liter letsaltet vand og tilsæt løg, gulerødder, selleri, hvidløg og urter.
Step 3. Kog dem til de er møre, ca. 30 minutter. Kog dem gerne dagen før de skal bruges og lad dem trække i fonden på køl, natten over.
Step 4. Pluk kødet fra lårene og sigt fonden gennem en si.
Step 5. Kog fonden ind, til den smager dejligt – du skal bruge ca. 5 dl til denne opskrift.
Sauce
Step 1. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt kyllingefonden mens du rører og kog saucen igennem. Tilsæt herefter piskefløde og det plukkede kyllingekød.
Step 2. Skær de grønne asparges i passende mundrette stykker og steg dem sammen med morklerne på en tør pande. Tilsæt asparges og morkler til saucen og smag til med salt og peber.
Step 3. Servér høns i asparges i tarteletter eller til nye kartofler kogt med løvstikke og persille.
Tilbehør
Step 1. Varm tarteletter i ovnen efter anvisning på pakken eller kog nye kartofler
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...