Løjrom i rygeost med syltede løg og vagtelæg
Ingredienser
- Løjrom
- 100 g rygeost
- 100 g Løgismose piskefløde
- 200 g løjrom
- 1 stk citron saft herfra
- Salt og friskkværnet peber
- Syltede løg
- 12 stk røde perleløg
- 12 stk hvide perleløg
- 1 dl hvidvinseddike
- 5 stk sorte peberkorn
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
- Vagtelæg
- 12 stk vagtelæg
- Pynt
- 100 g brødkrummer
- 1 bundt hakket dild
Sådan gør du
Løjrom
Step 1. Rør rygeosten glat og rør fløden i lidt ad gangen, til du får en helt glat creme. Kom herefter løjrom i og smag til med citron, salt og peber.
Syltede løg
Step 1. Kom 1⁄2 l vand i en gryde og lad det koge op. Hæld det kogende vand over løgene og lad dem trække i 10 minutter. Snit herefter roden af løgene og smut de små løg ud af skallen. Kog eddike, peber, vand og sukker op, hæld det over de smuttede løg og lad dem sylte natten over.
Vagtelæg
Step 1. Kog æggene i 3 minutter, skyl dem under den kolde hane og pil dem.
Pynt
Step 1. Blend brødkrummerne med hakket dild, til raspen bliver helt grøn. Gem lidt dild til pynt. Bag den grønne rasp i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 10 minutter.
Step 2. Anret løjrommen på 4 tallerkner og fordel æg og løg. Drys med de sprøde brødkrummer og pynt med frisk dild.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...