Løgismose i Netto
Madtærte med kylling
Med pesto rosso og modnet ost.
Ingredienser
- Tærtedej
- 100 g Løgismose rugmel
- 50 g Løgismose hvedemel
- ½ tsk salt
- 75 g Løgismose smør
- 1 stk æg
- Fyld
- 175 g fast, modnet ost som f.eks. emmentaler
- 3 dl Løgismose creme fraiche 18%
- 3 stk æg
- 75 g græsk feta
- 2 spsk Løgismose pesto rosso
- 1 stk Løgismose kyllingebryster i tern
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Bland rugmel, hvedemel og salt.
Step 2.
Skær smørret i tynde skiver og smuldr det i melblandingen.
Step 3.
Tilsæt æg og ælt dejen sammen. Rul den ud på et melstrøet bord og kom den i en smurt tærteform på ca. 22 cm i diameter.
Step 4.
Forbag bunden 15 minutter ved 180 C.
Step 5.
Riv osten og bland æg og cremefraiche i.
Step 6.
Smuldr feta i blandingen, og tilsæt salt, peber, og pesto mens du rører det sammen.
Step 7.
Skær kyllingebryst i små tern uden skind og bland dem i æggemassen.
Step 8.
Fyld massen i den forbagte tærteform og bag yderligere 20-30 minutter ved 180 C.
Step 9.
Tærten kan anrettes med lidt mere friskrevet bjergost på toppen, eller med hakkede krydderurter og skiver af tomat.
Tip
Tærten kan anrettes med lidt mere friskrevet bjergost på toppen, eller med hakkede krydderurter og skiver af tomat.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...