31/10/2021 | Magasin 9 2021
Marinerede julesild med appelsinskal
Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- 15 stk små udvandede salt-sildefileter
- 1⅗ dl lagereddike
- 1 dl brun farin
- ½ dl vand
- 10 laurbærblade
- 1 kanelstang
- 2 stk stjerneanis
- 1 spsk hele korianderfrø
- 1 tsk sennepsfrø
- 1 spsk allehånde
- 2 tsk hel sort peber
- ½ tsk tørret chili
- 3 stk nelliker
- 2 cm ingefær
- ½ appelsin , skallen herfra
- 1 løg i skiver
Sådan gør du
Step 1.
Kog eddike, vand og farin sammen, og tilsæt krydderier, løg og appelsin og lad det koge med i 2 min.
Step 2.
Køl lagen ned, og tilsæt sildene. Sørg for at lagen dækker sildefileterne helt, pak evt. ind i en tætsluttende pose.
Step 3.
Opbevar på køl. Sildene er fine efter 1 døgn, men meget bedre efter et par uger.
Andre forslag
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Sommerlig tatar med trompetsvampe, kirsebær og hasselnødder
Klassisk og så alligevel ikke. I stedet for at rør...