12/8/2024
Pasta i tomatsauce med kyllingekødboller
Vores kok Kasper har ladet sig inspirere af klassikeren fra Lady og Vagabonden og lavet en tomatsauce med masser af basilikum, Løgismose færdigkogte kyllingekødboller og kogt spaghetti'en al dente. Så mangler du bare den rødternede dug, stearinlys og din udkårne eller pastaglade børn.
Ingredienser
- 16 stk Løgismose kyllingekødboller
- 2 dåser flåede tomater
- ½ dl Løgismose olivenolie
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 bdt basilikum
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- 1 dåse tomatpuré
- 500 g spaghetti
Sådan gør du
Step 1
Hak løg og hvidløg, og kom dem i en stor gryde eller pande med olivenolie. Der skal være plads til pastaen senere.
Step 2
Sautér løgene, til de er let gyldne.
Step 3
Tilsæt flåede tomater, oregano, sukker, salt og tomatpuré. Lad simre i 10-15 minutter.
Step 4
Sæt en stor gryde letsaltet vand til at koge.
Step 5
Tilsæt kødbollerne til tomatsaucen, og kog med ca. 5 minutter.
Step 6
Smid en god håndfuld basilikum i.
Step 7
Kom pasta i det kogende vand, og kog et minut kortere end instruktionerne på pakken, og overfør pastaen til gryden med tomatsovs. Hæld et par deciliter kogevand i gryden også.
Tip
Når der arbejdes med tomater, er et nip sukker den helt store hemmelighed. Det afrunder og fremhæver smagen af tomat.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...