31/8/2021 | Magasin 7 2021
Pasta-liljer med svampe
Sæt yderligere glæde til måltidet med pasta i smukke former. For nogle kan det virke barnligt, men det er en fryd for både øje og gane, når formen er smuk og fremmed.
Du kan naturligvis også bruge din yndlingspastaform eller lave din egen pasta til retten.
Ingredienser
- 500 g blandede svampe
- 1 pose liljeformet pasta
- Svampebouillon eller en god hønse eller grøntsagsbouillon
- 1 stk skalotteløg
- 1 stk hvidløg finthakket
- 1 kvist rosmarin
- 1 kvist timian
- Krydderurter (f.eks. basilikum, estragon, persille)
- 50 g parmigiano reggiano
- 100 g tørsaltet bacon
- Løgismose olivenolie
Sådan gør du
Step 1
Steg bacon i lidt olivenolie på en pande, ca. 4 minutter, tilsæt svampe og steg yderligere 4 minutter.
Step 2
Hak skalotteløg og hvidløg og tilføj til bacon og svampe, sammen med rosmarin og timian, og sautér yderligere 4 minutter.
Step 3
Tilsæt bouillon, skru ned for varmen og lad det simre 15-20 minutter.
Step 4
Kog pastaen al dente i saltet vand, som anvist på pakken.
Step 5
Vend pastaen i bacon-svampeblandingen.
Step 6
Sluk for varmen og riv parmesan over. Vend rundt. Riv mere parmesan over og top til sidst med friske krydderurter. Servér ved bordet i gryde eller stort lerfad.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk