1/4/2025
|
Magasin 1 2025
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og lever, hvis man er så heldig at have en hel kanin ved hånden – tilberedes på klassisk vis med suffritto, tør hvidvin og pebrede urter som laurbær og enebær.
Kasper vender raguen i hjemmelavet fettuccine, men det skal stå dig frit for at vælge lige præcis den pasta, du lyster.
Hvad angår vinen har vores sommelier valgt Gavotys rosé til retten, da den kommer med ekstra cremet fylde, der smukt akkompagnerer det lyse kaninkød og de milde smage.
Ingredienser
- Kaninragout
- 1 hel kanin
- 2 stænger blegselleri
- 2 mellemstore gulerødder
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 3 laurbærblade
- 5 enebær
- 1 nip safran
- 2 dl Løgismose sødmælk
- 2 spsk Løgismose creme fraiche 18%
- 50 g Parmigiano Reggiano
- 3 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 2 dl Løgismose hvidvin no 01
- Fettucine
- 3 æg
- 300 g durumhvedemel
Sådan gør du
Kaninragout
Step 1. Udben kaninen, og skær kødet i små stykker. Den kan også hakkes i kødhakker.
Step 2. Skræl og hak gulerødder, løg, hvidløg og bladselleri i fine tern.
Step 3. Kom olivenolien i en gryde, tilføj kaninkødet og steg af ved middelvarme til kødet tager farve.
Step 4. Tilføj hvidvin, grøntsager, enebær, laurbærblade og lad væsken dampe af.
Step 5. Udblød safran i en lille skål med et par spsk vand.
Step 6. Tilsæt mælk, creme fraiche og udblødt safransaft og lad simre 10 min, så det blot koger sammen.
Pasta
Step 1. Hæld mel og æg i en skål, og rør til dejen er samlet. Ælt til sidst med hænderne, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hvile i mindst 1 time, men gerne 1 døgn.
Step 2. Del pastaen i fire dele og rul ud til lange pastaplader på en pastamaskine til ønsket tykkelse. Start fra tykkeste niveau.
tep 3. Fordel pladerne i længder af 20-30 cm, vend i rigeligt med mel, fold sammen og skær i lange strimler af 1 cm tykkelse.
Step 4. Fordel i mindre bunker, og stil pastaen et tørt og gerne køligt sted indtil brug.
Servering
Kog pasta i et par minutter i saltet vand til den er meget al dente. Vend den i ragùen sammen med 3-4 spsk kogevand, og lad koge med, til kogevandet er fordampet. Servér straks med parmesanost.
Tip
Find hele franske kaniner og kaninryg i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
