Plantedeller med sølvløgs-puré og grillet spidskål
Ingredienser
- Løgpuré
- 2 stk store sølvløg eller salatløg
- ½ dl valnøddeolie
- ½ dl vand
- ½ stk citron
 
- Grillet spidskål
- 1 stk spidskål
- 1 håndfuld valnødder
- Lidt timian eller citrontimian
- Lidt olie
- Salt og friskkværnet peber
 
Sådan gør du
Step 1.
Løgene snittes i tynde skiver og kommes i en gryde med valnøddeolien og de sauteres let, dog uden at tage farve. Herefter tilsættes vand og låget kommes på. Lad gryden simre ved svag varme i ca. 20 minutter. Herefter blendes puréen helt glat og smages til med citron, salt og peber.
Step 2.
Valnødderne bages i ca. 10 minutter i ovnen ved 160 grader, eller til de er gyldne.
Step 3.
Spidskålet flækkes på langs i ¼, og skærefladerne smøres med lidt olie og kommes på en brandvarm pande. Lad dem stege på begge skæreflader til de er blevet mørke, og læg dem herefter på en bradepande. Krydr med salt og peber. Bradepanden sættes i ovnen i ca. 10 min. ved 160 grader.
Step 4.
Steg dine plantedeller i olie på panden ved middelvarme i ca. 10-15 min.
Step 5.
Kom spidskålen på tallerkenen, læg en god skefuld løgpuré på, kom et par deller ovenpå, drys med de sprøde valnødder og pluk lidt timian udover.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
