1/1/1970 |
Plantedeller med sølvløgs-puré og grillet spidskål
Ingredienser
- Løgpuré
- 2 stk store sølvløg eller salatløg
- ½ dl valnøddeolie
- ½ dl vand
- ½ stk citron
- Grillet spidskål
- 1 stk spidskål
- 1 håndfuld valnødder
- Lidt timian eller citrontimian
- Lidt olie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Løgene snittes i tynde skiver og kommes i en gryde med valnøddeolien og de sauteres let, dog uden at tage farve. Herefter tilsættes vand og låget kommes på. Lad gryden simre ved svag varme i ca. 20 minutter. Herefter blendes puréen helt glat og smages til med citron, salt og peber.
Step 2.
Valnødderne bages i ca. 10 minutter i ovnen ved 160 grader, eller til de er gyldne.
Step 3.
Spidskålet flækkes på langs i ¼, og skærefladerne smøres med lidt olie og kommes på en brandvarm pande. Lad dem stege på begge skæreflader til de er blevet mørke, og læg dem herefter på en bradepande. Krydr med salt og peber. Bradepanden sættes i ovnen i ca. 10 min. ved 160 grader.
Step 4.
Steg dine plantedeller i olie på panden ved middelvarme i ca. 10-15 min.
Step 5.
Kom spidskålen på tallerkenen, læg en god skefuld løgpuré på, kom et par deller ovenpå, drys med de sprøde valnødder og pluk lidt timian udover.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...