Plantedeller med sølvløgs-puré og grillet spidskål
Ingredienser
- Løgpuré
- 2 stk store sølvløg eller salatløg
- ½ dl valnøddeolie
- ½ dl vand
- ½ stk citron
- Grillet spidskål
- 1 stk spidskål
- 1 håndfuld valnødder
- Lidt timian eller citrontimian
- Lidt olie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Løgene snittes i tynde skiver og kommes i en gryde med valnøddeolien og de sauteres let, dog uden at tage farve. Herefter tilsættes vand og låget kommes på. Lad gryden simre ved svag varme i ca. 20 minutter. Herefter blendes puréen helt glat og smages til med citron, salt og peber.
Step 2.
Valnødderne bages i ca. 10 minutter i ovnen ved 160 grader, eller til de er gyldne.
Step 3.
Spidskålet flækkes på langs i ¼, og skærefladerne smøres med lidt olie og kommes på en brandvarm pande. Lad dem stege på begge skæreflader til de er blevet mørke, og læg dem herefter på en bradepande. Krydr med salt og peber. Bradepanden sættes i ovnen i ca. 10 min. ved 160 grader.
Step 4.
Steg dine plantedeller i olie på panden ved middelvarme i ca. 10-15 min.
Step 5.
Kom spidskålen på tallerkenen, læg en god skefuld løgpuré på, kom et par deller ovenpå, drys med de sprøde valnødder og pluk lidt timian udover.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...