31/8/2020
|
Magasin 5 2020
Pluma af sortfodsgris med grillet ratatouille
Selvom vi nu skriver september og dermed efterår, er der ingen grund til at pakke grillen væk. Glæd smagsløg og forlæng sommerstemningen med denne opskrift på pluma, som er en udskæring af sortfodsgrisen, der rummer en dyb, ren og rig smag. Kødets smukke marmorering sikrer en vidunderlig saftighed og serveret med grillet ratatouille med masser af olivenolie og de letløbne Chianti-vine, er du sikret en middag i absolut særklasse!
Ingredienser
- 800 g pluma af sortfodsgris
- 2 små auberginer , skåret i 3 mm tykke skiver, drysset med salt, som den trækker med ca. 30 minutter
- 2 små squash , skåret i 3 mm tykke skiver, drysset med salt, som den trækker med ca. 30 minutter
- 3 peberfrugter , én af hver farve, befriet for kerner og skåret i lange strimler
- 2 store rødløg , skåret i både
- 1 bakke San Marzano tomater , halveret
- Basilikum
- Rosmarin
- Merian
- 1 økologisk citron
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Tænd op i grillen og sørg for at den er helt varm.
Step 2.
Dup auberginer og squash tørre med køkkenrulle og marinér i olivenolie.
Step 3.
Marinér peberfrugt, tomater og rødløg i olivenolie. Obs: Tomaterne kan grilles hele på stænglerne, hvis du har købt sådanne.
Step 4.
Grill alle grøntsager til de er møre og riv skallen af citronen hen over og pluk krydderurterne henover og krydr med peber. Obs: Peberfrugter og løg krydres tillige med salt.
Step 5.
Hold grøntsagerne varme, imens plumaen grilles.
Step 6.
Krydr pluma med salt og peber, dryp med olivenolie og rosmarinblade. Grill plumaen ca. 3 minutter på hver side på en brandvarm grill.
Step 7.
Lad kødet hvile i 5 minutter, giv det 1 minut på hver side igen og skær det i tynde skiver. Servér med de lune grøntsager.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...