30/6/2020
|
Magasin 4 2020
Pølser og sauerkraut
Sauerkraut og store, kødfyldte grillpølser – das ist sehr schön! Den tyske gastronomi rummer mange (mere eller mindre spændende) retter, og vi syntes at denne servering repræsenterer netop hvad det tyske køkken excellerer i – det sure tilbehør og kødfyldte hovedrolleindehavere. Parret med et let afkølet glas tysk rødvin er det lige før de velkendte schlager-hits ringer for dine ører – og det uden at genere.
Ingredienser
- 2 glas surkål – du kan også lave den selv!
- 8 pølser , af god kvalitet
- 2 løg , fintsnittet
- 1 hvidløg , fintsnittet
- 2 laurbærblade , gerne friske
- 5 enebær
- 2 kviste timian
- Smør eller andefedt, til stegning
Sådan gør du
Sauerkraut
Step 1. Vend surkålen ud i en skål og klem vandet fra – har du tålmodighed kan du også lave surkålen selv.
Step 2. Kom lidt smør eller andefedt samt løg, hvidløg, enebær, laurbærblade og timian i en gryde og sautér kort.
Step 3. Kom surkålen i samt en slat hvidvin fra køleskabet, hvis du skulle være så heldig at have den slags stående. Lad det simre i ca. 45 minutter under låg.
Pølser
Step 1. Tænd op i grillen og grill pølserne et par minutter på hver side eller så meget du ønsker – grilning af pølser er jo nærmest en religion, så her blander vi os ikke.
Step 2. Servér pølser og sauerkraut på et stort fad, hvor der er plads til begge med en klat god sennep ved siden af og nyd et køligt glas Spätburgunder eller Lemberger.
Tip
Find sommerens bedste grillpølser fra Als Pølser i butikken på Nordre Toldbod. Læg røgede, kødfyldte, velkrydrede wienerpølser, frankfurtere og sønderjyske ringriddere på grillen
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...