Portvinssyltede valnødder
Valnødderne vælter ned fra træerne i disse uger, og det kan være svært at få knækket og spist dem alle. Sylt nødderne i portvin, og du har raffineret tilbehør til de skimlede oste og julens landpatéer.
Ingredienser
- Portvinssyltede valnødder
- 150 g valnødder
- 75 g sukker
- 3 dl portvin
- ½ dl balsamico
Sådan gør du
Sådan gør du
Karamellisér sukker i en gryde. Hæld portvinen og balsamico over og reducér massen til det halve.
Tilsæt valnødder og lad det simre i 30 minutter.
Tip
Hos Løgismose, Nordre Toldbod finder du både spanske Marcona-mandler, piemontesiske hasselnødder samt valnødder fra det franske “spisekammer” Périgord øst for Bordeaux.
Andre forslag
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...