30/4/2019
|
Magasin 4 2019
Rejer på grillen med Piment d’Espelette-marinade
Store friske rejer i en pikant marinade med det baskiske krydderi Piment d’Espelette er smagen af sommer og varme. Rejerne grilles med skal og skal pilles løbende, mens I spiser – det er en ganske hyggelig måde at spise sammen og tillader god tid til at smage både den røde og hvide version af Ribera Sacras vine.
Ingredienser
- 500 g kæmperejer med skal
- 2 spsk Piment d’Espelette
- 1 dl vindruekerneolie
- 1 tsk salt
Sådan gør du
Step 1.
Rør en marinade af olie, Piment d’Espelette og salt og lad rejerne marinere heri, i minimum 30 minutter, men gerne længere.
Step 2.
Grill rejerne et par minutter på hver side – du kan eventuelt sætte dem på træspyd, som har trukket i lidt vand, inden rejerne kommer på.
Step 3.
Servér rejerne med en sprød grøn salat og friskbagt brød med smør og nyd sommerstemningen, mens selskabet selv piller rejerne ved bordet.
Tip
Vinmatch: Den røde Mencia kommer med en ung og forfriskende profil, som vil tiltale de fleste, og den vil være et lige så veloplagt valg til vores spicy rejer, som den hvide Albariño. Hvis du har mulighed for det, så skænk dem begge!
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...