30/4/2020 | Magasin 3 2020
Risotto med asparges
Sprøde og pivfriske grønne asparges er en af sæsonens lækreste råvarer, som kan inddrages på utallige måder i køkkenet. Er aspargesene helt friske, kan og bør de nydes efter minimal tilberedning. Prøv dem som her i en cremet risotto, hvor de bibringer en karakteristisk smag, let sprød konsistens og den fineste grønne farve. Nyd retten med et køligt glas Sancerre fra Domaine Romain Reverdy og byd sommeren velkommen.
Ingredienser
- 1 liter hønsebouillon
- 350 g friske grønne asparges
- 20 g smør
- 2 store skalotteløg
- 4 dl risotto ris
- Olivenolie
- 1½ dl tør hvidvin eller hvid vermouth
- Saften af 1 citron
- 50 g parmesanost
- Salt
- Friske ærteskud
Sådan gør du
Step 1. Snit løgene fint og sautér dem i olien i en gryde. Ris og vin kommes i gryden.
Step 2. Når vinen er kogt ind, tilsættes bouillonen. Der skrues ned på medium varme og risene røres ofte igennem.
Step 3. Skyl aspargesene og knæk den nederste del af stænglerne. Skær dem i mundrette stykker.
Step 4. Varm en pande med lidt olie og smør og steg aspargesene i et par minutter; de skal stadig have masser af bid! Krydr med salt og peber og stil panden til side.
Step 5. Når risene er møre, efter ca. 25 minutter, tilsæt da smør, parmesan, citronsaft og de ristede asparges. Rør det hele godt igennem og smag til.
Step 6. Servér risottoen med friske ærteskud eller grønne asparges, fintsnittet på mandolinjern på toppen og ekstra parmesan, hvis humøret tillader det.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...