30/9/2021
|
Magasin 8 2021
Salsa macha
Salsa macha er en rig chiliolie fra Veracruz i Mexico, der laves med en håndfuld forskellige, tørrede chilier, nødder og olie og spises til spejlæg og tacos. Vores kok, Christian bruger desuden den aromatiske chiliolie som marinade til kylling og grillet fisk, når han har lyst til et lettere spicy og syrligt nøddeindspark.
Ingredienser
- 2 stk tørrede Ancho-chili
- 2 stk tørrede Guajillo-chili
- 5 stk tørrede Arbol-chili
- 65 g hasselnødder
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk sesamfrø
- 250 g Løgismose olivenolie
- 1 spsk sherryeddike
- ½ tsk tørret oregano
- Salt
Sådan gør du
Step 1. Udblød chilierne og fjern derefter kerner og stilke. Skær dem i mindre stykker og stil dem til side.
Step 2. Kom olivenolie, skiver af hvidløg, sesamfrø og hasselnødder i en gryde og tilbered til hvidløg og sesamfrø bliver gyldne.
Step 3. Tilsæt herefter chili, sherryeddike, oregano og smag til med salt. Blitz salsaen et par gange med en stavblender til det har en grov konsistens.
Tip
Hos Løgismose, Nordre Toldbod finder du både spanske Marcona-mandler, piemontesiske hasselnødder samt valnødder fra det franske “spisekammer” Périgord øst for Bordeaux.
Tip
Prøv f.eks. salsa macha til et spejlet æg med avocado, radiser, rødløg og koriander.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...