1/11/2022
|
Magasin 7 2022
Saltbagt selleri med dukkah
Dukkah er en ægyptisk, krydret og ristet krydderiblanding. Den indeholder både nødder og sesam samt et væld af Mellemøstens varme krydderier, og derfor passer denne grønne ret så godt til resten af julemaden.
Ingredienser
- 1 stk knoldselleri
- 2 stk kanelstænger
- 5 stk kardemommekapsler
- 2 stk laurbærblade
- 1 stk stjerneanis
- 1 spsk Løgismose olivenolie
- 2 spsk dukkah
- 1 spsk ristet sesam
- 1 stk citron
Sådan gør du
Step 1
Skræl og skyl sellerien. Drys det med olivenolie, 1 spsk. groft salt, og læg kanel, kardemomme, laurbærblade og stjerneanis ved sellerien.
Step 2
Bag det i ca. 3 timer ved 150 °C.
Step 3
Tag sellerien ud af ovnen, og lad den hvile. Prik i sellerien for at sikre at den er helt mør.
Step 4
Fjern krydderier og folie før servering. Skær den lune selleri i store stykker, og anret på et fad. Drys med lidt god olivenolie, frisk citronskal og en anelse af saften. Top med masser af dukkah og ekstra ristet sesam.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...