31/10/2022 | Magasin 7 2022
Saltbagt selleri med dukkah
Dukkah er en ægyptisk, krydret og ristet krydderiblanding. Den indeholder både nødder og sesam samt et væld af Mellemøstens varme krydderier, og derfor passer denne grønne ret så godt til resten af julemaden.
Ingredienser
- 1 stk knoldselleri
- 2 stk kanelstænger
- 5 stk kardemommekapsler
- 2 stk laurbærblade
- 1 stk stjerneanis
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk dukkah
- 1 spsk ristet sesam
- 1 stk citron
Sådan gør du
Step 1.
Skræl og skyl sellerien. Drys det med olivenolie, 1 spsk. groft salt, og læg kanel, kardemomme, laurbærblade og stjerneanis ved sellerien.
Step 2.
Bag det i ca. 3 timer ved 150 °C.
Step 3.
Tag sellerien ud af ovnen, og lad den hvile. Prik i sellerien for at sikre at den er helt mør.
Step 4.
Fjern krydderier og folie før servering. Skær den lune selleri i store stykker, og anret på et fad. Drys med lidt god olivenolie, frisk citronskal og en anelse af saften. Top med masser af dukkah og ekstra ristet sesam.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...