31/10/2022 | Magasin 7 2022
Saltbagt selleri med dukkah
Dukkah er en ægyptisk, krydret og ristet krydderiblanding. Den indeholder både nødder og sesam samt et væld af Mellemøstens varme krydderier, og derfor passer denne grønne ret så godt til resten af julemaden.
Ingredienser
- 1 stk knoldselleri
- 2 stk kanelstænger
- 5 stk kardemommekapsler
- 2 stk laurbærblade
- 1 stk stjerneanis
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk dukkah
- 1 spsk ristet sesam
- 1 stk citron
Sådan gør du
Step 1.
Skræl og skyl sellerien. Drys det med olivenolie, 1 spsk. groft salt, og læg kanel, kardemomme, laurbærblade og stjerneanis ved sellerien.
Step 2.
Bag det i ca. 3 timer ved 150 °C.
Step 3.
Tag sellerien ud af ovnen, og lad den hvile. Prik i sellerien for at sikre at den er helt mør.
Step 4.
Fjern krydderier og folie før servering. Skær den lune selleri i store stykker, og anret på et fad. Drys med lidt god olivenolie, frisk citronskal og en anelse af saften. Top med masser af dukkah og ekstra ristet sesam.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...