1/7/2021
|
Magasin 6 2021
Sommermarmelade
Lad smagen af sommer vare hele året med denne sommermarmelade med rabarber og jordbær.
Sherry-eddiken bidrager med en fin syre, som klæder sødmen og det hele resulterer i en marmelade, du muligvis bør lave dobbeltportion af; den har det med at forsvinde førend sommeren er forbi.
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 300 g sukker
- 300 g jordbær
- 1 spsk sherryeddike
- 1 spsk vand
Sådan gør du
Step 1
Skyl rabarber og bær og skær i mindre stykker.
Step 2
Kom i en gryde med stor diameter med resten af ingredienserne og kog op.
Step 3
Lad marmeladen småkoge til konsistensen er tyknet, ca. 10 minutter og lad den derefter køle ned.
Step 4
Hæld på skoldede marmeladeglas og opbevar på køl.
Tip
Du kan fint erstatte mængden af jordbær med rabarber, mens vi venter på de danske.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...