1/9/2025
|
Magasin 4 2025
Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let og giver fylde til det grønne fyld. En rigtig hjertevarmer på en kølig efterårsdag.
Skal der vin til? Den småsprøde Strudel kan kun komme i godt selskab med østrigske hvidvine, ja, det vil være easy peacy for dem at løfte og perspektivere de bittersøde og lidt ferske noter fra græskar, valnødder, ost og Strudeldej.
Ingredienser
- Strudeldej
- 250 g Løgismose Tipo 00 mel
- 1 tsk salt
- 2 spsk smagsneutral olie
- 1¼ dl vand
- 1 tsk æblevineddike
- Strudel
- 1 stk hokkaidogræskar
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld valnødder
- 1 stykke moden ost evt. rest fra køleskabet
- 1 bøtte Løgismose salatost
- 1 tsk muskatnød
- 1 bdt frisk timian
- 3 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Græskarkerner til pynt
- Salt og peber
- 1 portion filodej eller hjemmelavet strudeldej
- 5 spsk Løgismose smør
- 1 æg
Sådan gør du
Strudeldej
Step 1 Bland mel og salt, tilsæt olie, eddike og vand.
Step 2 Ælt dejen i 10-20 min. i røremaskine. Dejen skal være glat, elastisk og homogen.
Step 3 Pak dejen i film, og lad hvile ved stuetemperatur i 2 timer.
Strudel
Step 1 Vask græskar, riv det samt osten på rivejern. Skær løg i tynde ringe, snit hvidløg fint, og hak valnødder. Bland med smuldret salatost, muskatnød, timian og olivenolie, og smag til med salt og peber.
Step 2 Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og bag i en forvarmet ovn ved 200 °C i 10 min. Køl efterfølgende af.
Step 3 Brun smørret. Tag derefter af varmen, og tilsæt lidt timian.
Step 4 Rul dejen så tyndt ud, at den næsten er gennemsigtig. Brug lidt mel, da dejen klistrer let til bordet. Skær kanterne af, så det former et rektangel, da dejen trækker sig sammen og kanterne derfor kan være svære at få helt tynde.
Step 5 Pensl overfladen på dejen med brunet smør. Læg græskarfyld på dejens smalle led, og rul løst sammen. Luk enderne, pensl med æg og drys med salt og evt. græskarkerner.
Step 6 Bag strudlen i en forvarmet ovn 200 °C i ca. 20 min., til den er gylden. Lad den køle lidt af før servering. Servér gerne med kålsalat.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...