31/8/2022
|
Magasin 5 2022
Syltede græskar
Gode til karryretter, frikadeller og leverpostejen
Ingredienser
- 1 kg græskar (skrællet og fri for kerner)
- Saltlage
- 3 dl vand
- 250 g salt
- 3 dl eddike
- 3 spsk sukker
- Syltelage
- 8 dl lagereddike
- 2 dl vand
- 600 g sukker
- 4 stk laurbærblade
- 10 stk sorte peberkorn
- 1 spsk korianderfrø
- 1 spsk gule sennepsfrø
- 5 stk Nelliker
- 1 spsk dildfrø (eller et par dildskærme)
- 1 tsk flydende atamon
Sådan gør du
Dag 1
Step 1. Skær græskarret i stave på ca. 2 cm tykkelse.
Step 2. Pisk salt, eddike og sukker sammen i vandet, indtil det er så opløst som muligt.
Step 3. Læg græskaren i saltlagen i minimum 1 døgn på køl. Sørg for, at de er helt dækkede af væsken.
Dag 2
Step 1. Tag græskarret op af saltlagen, og skyl stykkerne.
Step 2. Hæld alle ingredienserne til syltelagen i en gryde og tilsæt græskarstykkerne. Bring lagen i kog, og tag græskarstykkerne op igen, når lagen koger.
Step 3. Kom græskarstykkerne i patentglas, som er skyllet med atamon.
Step 4. Kog lagen igennem i 5 minutter yderligere, og hæld den over græskarstykkerne.
Step 4. Læg låg på glasset, og stil det til side et mørkt og køligt sted i minimum et par uger.
Tip
Kom krydderierne i en lille tepose, så kan man tage dem op af glassene, når græskaren smager af nok.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...