30/9/2021
|
Magasin 8 2021
Syltede og rå jordskokker med Baeri i Caviar og ristede hasselnødder
Blød, fed, salt og sprød. Caviarens nøddetoner fremhæver sødmen i de både syltede og rå skiver jordskok, mens revet hasselnød bringer yderligere finesse til serveringen.
Ingredienser
- Syltede og rå jordskokker med Baeri i Caviar og ristede hasselnødder
- 6 stk flotte og faste jordskokker
- ½ liter smagsneutral olie
- 30 g Baerii Caviar (kan købes på Føtex.dk eller i butikken på Nordre Toldbod)
- 6 stk ristede hasselnødder , fra Piemonte
Sådan gør du
Sådan gør du
Vask jordskokker grundigt og kom dem i en lille gryde.
Dæk jordskokkerne med olie og sylt dem på lavt blus (ca. 100°C) til de er helt møre.
Lad jordskokkerne køle af i olien. Skær imens papirstynde skiver af den sidste jordskok og kom den i iskoldt vand i ca. 30 minutter.
Anret afkølede skiver af syltet jordskok med en flot portion caviar på hver skive. Læg en skive rå jordskok på toppen og riv på et rivejern ristet hasselnød udover.
Tip
Brug den afkølede olie til en dejlig jordskok-mayonnaise.
Andre forslag
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Taco Gobernador
Taco Gobernador har sine rødder ved Stillehavskyst...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.