30/9/2021 | Magasin 8 2021
Syltede og rå jordskokker med Baeri i Caviar og ristede hasselnødder
Blød, fed, salt og sprød. Caviarens nøddetoner fremhæver sødmen i de både syltede og rå skiver jordskok, mens revet hasselnød bringer yderligere finesse til serveringen.
Ingredienser
- Syltede og rå jordskokker med Baeri i Caviar og ristede hasselnødder
- 6 stk flotte og faste jordskokker
- ½ liter smagsneutral olie
- 30 g Baerii Caviar (kan købes på Føtex.dk eller i butikken på Nordre Toldbod)
- 6 stk ristede hasselnødder , fra Piemonte
Sådan gør du
Sådan gør du
Vask jordskokker grundigt og kom dem i en lille gryde.
Dæk jordskokkerne med olie og sylt dem på lavt blus (ca. 100°C) til de er helt møre.
Lad jordskokkerne køle af i olien. Skær imens papirstynde skiver af den sidste jordskok og kom den i iskoldt vand i ca. 30 minutter.
Anret afkølede skiver af syltet jordskok med en flot portion caviar på hver skive. Læg en skive rå jordskok på toppen og riv på et rivejern ristet hasselnød udover.
Tip
Brug den afkølede olie til en dejlig jordskok-mayonnaise.
Andre forslag
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...