1/7/2019
|
Magasin 6 2019
Tortilla Española
Æggekage lavet med æg og kartofler og af og til også med løg og lidt grøntsager.
En klassiker i det spanske køkken ofte set i sammenhæng med tapas. I Baskerlandet som pinxtos, toppes den gerne med små, grillede pimientos del padron. Servér den herhjemme som appetizer til et godt glas vin eller som frokost i sommerhuset, når det skal være let, mættende og lidt salt efter en tur på stranden.
Uanset, er det en oplagt opskrift, hvis du står med kogte kartofler fra gårsdagens aftensmad eller trætte grøntsager fra grøntsagskassen – ja, faktisk kan den spanske omelet varieres i det uendelige.
Ingredienser
- 750 g nye kartofler , skrubbet og skåret i små tern
- 6 æg
- 1 stort løg , skåret i små tern
- 100 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Varm ovnen op til 200 °C.
Step 2
Skrub kartoflerne og skær dem i tern.
Step 3
Steg kartofler og løg gyldne og møre i smørret ved svag til middel varme på en pande (som gerne må komme i ovnen).
Step 4
Pisk imens æggene sammen. Tilsæt salt og peber, når kartoflerne er klar. Vend det rundt og hæld så æggemassen ved. Sørg for, at det er jævnt fordelt.
Step 5
Sæt panden i en forvarmet ovn ved 200 °C i 15-20 minutter.
Step 6
Lad tortillaen køle lidt af og vend den ud på et fad.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.