Beskrivelse
Mandag 17. november 2025 kl. 18.00-22.00
Den franske vinmager, som tabte sit hjerte til Ribera del Duero – Dominio de Es & Bodegas Antídoto
Den franske stjernevinmager, Bertrand Sourdais, som hvert år i al gemytlighed lægger arm med danske Peter Sisseck om at være den mest ombejlede og anmelderroste personlighed, ikke bare i Ribero del Duero, men på hele den spanske vinscene, kommer til Danmark.
I den forbindelse inviterer vi til Winemakers Dinner på Restaurant Camour i Kødbyen, hvor du kan møde den passionerede vinmager og smage hans fremragende vine. Der vil blive tale om et chambre séparée med begrænset antal pladser, opdækning ved langborde, deleserveringer og fokus på, at aftenen bliver jovial og intim.
Aftenens 6 spanske vine vil blive ledsaget af 6 spansk inspirerede retter, og undervejs vil Bertrand Sourdais -uden det udvikler sig til foredrag - fortælle om sine vine, hvoraf flere er næsten uopdrivelige.
Menu
Gambas med peberfrugtsmør, chili og hvidløg
Kanin og kantarel på røsti med salvie
Pulpo Carpaccio med Gordal oliven og Marcona mandler
-*-
Farseret Poussin serveret med Pommes Gratin, Puntarelle salat m. Stracciatella & sherrysauce
-*-
Marineret Manchego
-*-
Basque cheesecake med olivenolie og havsalt
-*-
Brød m. smør rørt med spansk jomfruolivenolie
Bonusinfo:
Bertrand Sourdais er uddannet i Bordeaux og har bl.a. jobbet på Mouton Rothschild. Her møder han spanske Ricardo Pérez Palacios, som introducerer ham for Miguel Sánchez, som fornemmer ildsjælen og ansætter Bertrand som vinmager på Dominio de Atauta. Det bliver til nogle smukke år, indtil Miguel i 2010, i skyggen af finanskrisen, må slippe Dominio de Atauta.
Bertrand kan ikke enes med de nye ejere, så han kvitter jobbet og rejser hjem til forældrenes vingård i Chinon. Men hjertet fulgte ikke med, så allerede i 2011 er han tilbage i Spanien i partnerskab med vennen David Hernando, og det leder til etableringen af først Bodegas Antídoto og siden Dominio de Es. Resten er, som man siger, historie.