Andechips
Med Karl Johan-mayonnaise
Ingredienser
- Andechips
- 150 g andekød
- 100 g tapiokamel
- 100 g andefond
- 1 tsk salt
- 1 l vindruekerneolie
- 1 håndfuld tørrede karl johan svampe
- Karl Johan-mayonnaise
- 100 g karl johan svampe skåret i fine tern
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk finthakket kapers
- 1 spsk finthakkede skalotteløg
- 1 håndfuld persille
- 100 g mayonnaise
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Andechips
Step 1. Blend alle ingredienser, på nær olie og svampe, til en glat fars. Varm ovnen op til 150 grader med et vandbad i bunden. Smør farsen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og bag den i ca. 10-15 minutter.
Step 2. Tag den bagte fars ud af ovnen og stil den på køkkenbordet, til den er tør, helst natten over. Knæk derefter i chips-stykker og friter dem i en gryde i vindruekerneolie ved 180 grader, eller til olien begynder at syde omkring en tændstik.
Step 3. Krydr dem med groft salt, gerne blendet med lidt tørrede karljohan svampe.
Karl Johan-mayonnaise
Step 1. Rist svampene på panden i lidt smør. Tilsæt kapers, skalotteløg og persille, når svampene er gyldne. Smag til med salt og peber. Lad svampene køle helt af, inden du rører dem i mayonnaisen.
Step 2. Server gerne chipsene lune som en lille snack inden middagen. Stil en lille skål ved siden af med mayonnaisen, som man kan dyppe chipsene i.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...