20/9/2024
|
Løgismose i Netto
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk cafémad og ægte selvforkælelse.
I opskriften guider vores kok dig til en mør og saftig bøf, mens selvsamme kokke allerede har lavet bearnaisen for dig. Bearnaisesaucen finder du nemlig på hylden i Netto og som med rigelige mængder smør, estragon, skalotteløg, æg fra fritgående høns og en god omgang kokkesnilde smager hjemmerørt. Meget nemmere bliver det ikke at servere 'Bøf- bearnaise'.
Vin til bøf-bearnaise anbefaler vores sommelier fadlagrede og frugtige rødvine fra enten Rioja, Ribera del Duero, Bordeaux eller Rhônedalen.
Ingredienser
- 1 bøtte Løgismose bearnaisesauce
- 300 g entrecôte eller lignende stykke kød
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- 2 spsk Løgismose smør
- 2 kviste urter
- 2 fed hvidløg
- Groft Salt og peber
- 200 g bagekartofler
- 2 l smagsneutral olie
- 100 g haricot verts
- 1 skalotteløg
- 20 g hasselnødder eller mandler
Sådan gør du
Step 1
Tag kødet ud fra køl og temperér til stuetemperatur.
Step 2
Nip enderne af bønnerne og giv dem en hurtig blanchering i kogende letsaltet vand.
Step 3
Ordn og skær bagekartoflerne (med eller uden skræl) i ønsket størrelse til pomme frites. Vask dem i koldt vand og dryp godt af på et klæde. Varm olie op i en gryde til 160 °C. Forfritér kartoflerne i et par minutter, til de danner en glasklar hinde. Hvis du laver til flere, så gør det af et par omgange.
Step 4
Krydr bøffen godt på begge sider med salt og peber og læg på en pande med olie. Steg på begge sider 2 gange i 30 sekunder ved høj varme. Skru herefter ned til middel varme og tilsæt smør, hvidløg og urter. Steg bøffen et par minutter på hver side, tag den af panden og lad den derefter trække i 10 min.
Step 5
Varm olien til pomme fritterne op igen til 180°C og fritér pomme fritterne igen, til de er gyldne og sprøde, imens bøffen trækker.
Step 6
Hæld fedtet fra stegepanden og hæld en smule olivenolie på. Varm panden op til mellemhøj varme og smid bønnerne på med lidt flagesalt. Steg bønnerne i et par minutter og vend nødderne i til sidst.
Step 7
Varm bearnaisesaucen op til 75°C og servér sammen med bøf, bønner og pomme fritter.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...