30/11/2020
|
Magasin 7 2020
Braiserede oksehaler med bagt mos
Oksehaler emmer af vinter, varme og mørke aftener, og så smager de fantastisk! Vi anbefaler, at du sætter dem over ved frokosttid og tager på en længere tur i skoven. Når du er kommer hjem igen, vil der vente dig en simrende gryde fyldt af enorm velduft og færdigtilberedte oksehaler – klar til at blive serveret med bagt kartoffelmos og rødvin fra det, af mange danskere kendte, vinområde Cahors, som matcher de smørmøre oksehaler til perfektion.
Ingredienser
- 2 kg oksehaler
- 100 g bacon skåret i pæne tern
- 8 hele løg pillede og skåret i kvarte
- 250 g markchampignoner eller andre svampe skåret i halve
- 2 kviste timian
- 2 kviste rosmarin
- 2 stk laurbærblade
- 1 l rødvin
- 1⅕ kg kartofler skrællet og skåret i mindre tern
- 100 g Løgismose smør
- 100 ml Løgismose letmælk
- Muskatnød revet
- 25 g Gruyère eller en anden ost
Sådan gør du
Oksehaler
Step 1. Tænd ovnen på 220 °C varmluft. Krydr oksehaler på alle sider med salt, peber og olivenolie og brun dem i ovnen ca. 25-35 min.
Step 2. Brun bacon af i en tykbundet gryde, tilsæt hvidløg og løg og lad dem brune let af.
Step 3. Tag orkehalerne ud af ovnen og skru oven ned til 150 °C. Kom oksehalerne i gryden og dæk med rødvin, tilsæt krydderurter. Læg låg på og kom gryden i ovnen og lad det simre i 3-4 timer, til oksehalerne er møre. Skum gerne fedt af undervejs.
Mos
Step 1. Tænd ovnen på grill på 230 °C. Kog kartoflerne møre i vand og hæld dem i et dørslag.
Step 2. Varm smør og mælk op i en kasserolle, smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Step 3. Tilsæt kartoflerne og mos med et piskeris og rør mosen glat.
Step 4. Kom mosen i et ildfast fad og drys med f.eks. Gruyère og gratinér i ovnen.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...