1/1/1970 |
Braiserede svinekæber
Med løg og mos. Før i tiden var vi generelt bedre til at bruge hele dyret, når der blev slagtet. I takt med at madlavning gerne må tage kortest mulig tid, mister vi desværre også fornøjelsen ved nogle af de mest smagfulde udskæringer. Braiserede svinekæber er et godt eksempel herpå.
Ingredienser
- Svinekæber
- 12 stk svinekæber
- 2 spsk vindruekerneolie
- 1 stk gulerod
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- ¼ stk knoldselleri
- 1 spsk tomatpuré
- 3 dl rødvin
- 1 l kalvefond
- 1 stk bouquet garni (timian, rosmarin og laurbærblade)
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk finthakket skalotteløg
- 1 spsk finthakket persille
- 1 tsk revet skal fra citron
- Salt og friskkværnet peber
- Løg
- 4 stk skalotteløg
- 180 g honning
- 225 g eddike
- 4 dl vand
- 3 stk laurbærblade
- 200 g perleløg
- 1 spsk Løgismose smør
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Svinekæber
Step 1. Fjern senerne fra svinekæberne og brun dem på en pande i lidt olie og smør. Skræl og skyl grøntsagerne og skær dem i mundrette tern. Brun dem i en gryde i olie, tilsæt tomatpuré og vend det hele godt rundt. Læg svinekæberne i gryden og hæld rødvinen på.
Step 2. Lad vinen koge ind, til der er ca. 1⁄3 tilbage. Kom kalvefond og bouquet garni i gryden og lad det småsimre under låg i ca. 11⁄2-2 timer, til svinekæberne er møre.
Step 3. Fjern bouquet garni og si lagen. Hæld lagen i en gryde og kog godt ind. Monter saucen med 1 spsk smør og tilsæt kæberne og grøntsager. Vend forsigtigt rundt i gryden, så det hele bliver glaseret. Vend til sidst skalotteløg, persille og citronskal i.
Løg
Step 1. Kog skalotteløgene i letsaltet vand, til de er møre. Stik i dem med en lille kniv eller en kødnål for at tjekke. Lad løgene køle lidt af, halver dem på langs og del løgene i lameller. Kog lamellerne kort med honning, eddike, vand, laurbærblade og enebær.
Step 2. Perleløgene koges ligeledes møre i letsaltet vand, men disse pilles kun. Lun dem i lidt vand med smør, salt og peber. Vend de to slags løg sammen i en skål inden servering.
Step 3. Anret svinekæberne i en skål eller et fad og server kartoffelmos til.
Tip
Skal dine braiserede svinekæber virkeligt imponerer, kan du med fordel bruge svinekæber fra Sortfodssvin.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...