1/1/1970 |
Brioche
Blødt, svampet og fyldt med smag
Ingredienser
- 200 g Løgismose hvedemel
- 25 g sukker
- 7 g salt
- 12 g gær
- 3 stk æg
- 100 g blødt Løgismose smør
- Lidt knust enebær
- 1 stk æg til pensling
Sådan gør du
Step 1.
Rør mel, sukker, salt og gær sammen. Rør derefter æggene i og brug gerne en røremaskine, så får du det bedste resultat - særligt hvis du bruger spatlen og ikke piskeriset eller dejkrogen. Tilsæt derefter smørret og sæt tempoet på røremaskinen i vejret. Rør dejen helt glat, til den slipper siderne af skålen.
Step 2.
Læg dejen i en smurt form, så den fylder halvt op til kanten. Lad derefter dejen hæve, til den står i en bue op af formen. Pensl med sammenpisket æg og drys med lidt knust enebær.
Step 3.
Bag briochen i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Du kan også forme dejen til små boller, men så skal de bage i lidt kortere tid.
Step 4.
Husk, at briochedejen sagtens kan fryses, efter den er fyldt i formene. Tag dejen ud af fryseren aftenen inden og lad den stå på køkkenbordet til næste morgen. Bag den derefter som beskrevet ovenfor.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...