31/1/2022
|
Magasin 1 2022
Quatre-quarts aux pruneaux
Har du besøgt den franske nordkyst, nærmere bestemt Bretagne, har du formentlig smagt på denne simple og dejlige sandkage. For med sin nemme ingrediensliste, der tæller 1/4 af hver ingrediens, er kagen blevet en sand klassiker til morgen og eftermiddag.
Ingredienser
- 200 g Løgismose smør i stuetemperatur
- 200 g sukker
- 200 g svarende til 4 æg
- 200 g mel
- 200 g svesker i Armagnac, Longuesserre mængden er en smagssag
Sådan gør du
Step 1
Bland stuetempereret smør og sukker, og pisk sammen.
Step 2
Tilsæt æg, et ad gangen til en blød, homogen masse.
Step 3
Kom melet i massen og, rør rundt. 4. Hæld dejen i en springform.
Step 4
Fjern sten fra sveskerne, og læg dem på dejen. 6. Bag først i 30 min. ved 180 °C. Afhængig af din ovn kan du bage den 10 min. yderligere. Er du i tvivl om din kage har fået nok, kan du stikke en knivspids i kagen. Er kniven fri for dej, når den atter slipper kagen, er kagen færdig. 7.
Tip
Man kan skifte sveskerne ud med æbler, cognac, chokolade, citronskal, vanilje eller det man godt kan lide – kun fantasien sætter grænser!
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...