31/8/2022 | Magasin 5 2022
Karamelliseret løgtærte med munster
Den klassiske Tarte Tatin er muligvis en af vores favoritdesserter, fordi den karamelliserer så frydefuldt. Hvorfor ikke lave den i en salt version med løg fremfor æbler? Da vi befinder os i Alsace, topper vi løgtærten med den karakteristiske Munster, så snart den er ude af ovnen.
Ingredienser
- 4 stk løg skrællet og halveret på tværs
- 6 fed hvidløg pillede og halverede på langs
- 2 stilke rosmarin bladene
- 2 stilke timian
- 2 spsk Løgismose smør
- 1 spsk olie
- 1 spsk sukker
- 1 stk butterdej af god kvalitet
- 100 g munster
- 4 spsk god balsamico
- Lidt blød timian og frisésalat
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Step 2
Varm smør og olie i en teflonpande, der kan tåle at komme i ovnen.
Step 3
Drys rosmarin, timian og sukker i panden, når smørret bruser og placér løg og hvidløg med skærefladen nedad, så de dækker hele panden.
Step 4
Steg løgene ved medium varme i 10-15 min., til de har en fin gylden stegeskorpe og begynder at blive møre.
Step 5
Placér butterdejen rundt om løgene, pres den ned langs kanten af panden, så løgene pakkes ind.
Step 6
Sæt panden i ovnen i ca. 30-35 min. til dejen er bagt færdig og er mørkebrun.
Step 7
Vend forsigtigt tærten ud på et fad (husk at panden er meget varm!)
Step 8
Anret små stykker Munster, salater og urter og dryp til sidst med balsamico.
Tip
Find Munster i butikken på Nordre Toldbod i udvalgte perioder – du kan altid kontakte os for bestilling.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Saftige kyllingelår med peberfrugtsalsa
Det kan ganske enkelt smages, når en kylling har haft et godt liv. Løgismose håndskårne kyllingel...
Butterfly kylling i en pool af grøntsager
Grundstenene i det italienske køkken er enkelhed, nøje udvalgte råvarer og retter, der kan deles ...
Kyllingelår som rôtis med glaserede grøntsager
Rôtis er små kyllingestege af udbenet, oprullet og håndbundet kyllingelår. En tilberedningsform, ...
Hønsesalat med drueagurker og syltede svampe
En dansk smørrebrødsklassiker spækket med Løgismose kylling, syltede agurker og svampe og en mass...