31/8/2022 | Magasin 5 2022
Karamelliseret løgtærte med munster
Den klassiske Tarte Tatin er muligvis en af vores favoritdesserter, fordi den karamelliserer så frydefuldt. Hvorfor ikke lave den i en salt version med løg fremfor æbler? Da vi befinder os i Alsace, topper vi løgtærten med den karakteristiske Munster, så snart den er ude af ovnen.
Ingredienser
- 4 stk løg skrællet og halveret på tværs
- 6 fed hvidløg pillede og halverede på langs
- 2 stilke rosmarin bladene
- 2 stilke timian
- 2 spsk Løgismose smør
- 1 spsk olie
- 1 spsk sukker
- 1 stk butterdej af god kvalitet
- 100 g Munster ost
- 4 spsk balsamicoeddike
- Lidt blød timian og frisésalat
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Step 2
Varm smør og olie i en teflonpande, der kan tåle at komme i ovnen.
Step 3
Drys rosmarin, timian og sukker i panden, når smørret bruser og placér løg og hvidløg med skærefladen nedad, så de dækker hele panden. Steg løgene ved medium varme i 10-15 min., til de har en fin gylden stegeskorpe og begynder at blive møre.
Step 4
Placér butterdejen rundt om løgene, pres den ned langs kanten af panden, så løgene pakkes ind. Sæt panden i ovnen i ca. 30-35 min. til dejen er bagt færdig og er mørkebrun.
Step 5
Vend forsigtigt tærten ud på et fad (husk at panden er meget varm!)
Step 6
Anret små stykker Munster, salater og urter og dryp til sidst med balsamico.
Tip
Find Munster i butikken på Nordre Toldbod i udvalgte perioder – du kan altid kontakte os for bestilling.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...